Highlands

This house was designed for a small triangle shaped lot in the Highlands, leading to the unusual plan. Spaces are arranged around the attached garage with the kitchen in the constricted central area opening to larger rooms at the front, facing west to the river valley, and the rear, facing the private back yard. Upstairs, the triangular master suite sits above the garage, with a second bedroom and flex space, and a large balcony, also looking over the river valley. All levels are finished with heated concrete floors. As with all our projects, high quality materials, careful detailing, and energy efficiency are integrated into the design. During construction the City Development Department ordered the house to be demolished and removed to satisfy one complaining individual. Happily, that order was eventually overturned through appeals and the house was completed and occupied in winter 2009.